#HUISREGELS

Welkom bij de opleidingen van FABRIC MAGIC! Op deze pagina vind je al onze regels en praktische informatie om je magische avontuur bij ons goed te starten.

Een waardige #MAGICMAKER heeft oog voor discipline, fairplay en respect. Van onze teams verwachten wij dat dit duidelijk voelbaar is naar de rest van de groep, onze docenten, ons productie-team maar ook onze klanten. Houd daarom rekening met volgende punten.

 • Pestgedrag wordt onder geen enkele vorm getolereerd. We vinden het van groot belang dat iedereen zich welkom voelt in onze teams.
 • Wees steeds op tijd in je les en draag de juiste outfit.
 • Problemen groot of klein kunnen op een correcte manier besproken worden met de lesgevers maar specifieke vragen omtrent de opleiding kan je altijd stellen aan ons team via magicmakers@fabricmagic.be
 • In tijden waarin social media de meest gebruikte communicatiemethode is en jullie vaak foto’s en filmpjes willen delen verzoeken we deze steeds te posten met #MAGICMAKERS en @FABRICMAGICPRODUCTIONS.
  LET OP : het is verboden opnames te maken van onze lessen zonder toestemming van de docent.
 • FABRIC MAGIC beschikt over tal van (gast)docenten. Deze zijn perfect in staat om je te begeleiden op vlak van dans, zang & performance. Ouders en andere teamleden hoeven hun mening over andere #MAGICMAKERS niet openlijk te verkondigen. Heb je vragen over je eigen ontwikkeling of die van je zoon/ dochter kan je deze steeds aan ons stellen.
 • Sfeer maak je voornamelijk zelf. Elkaar aanmoedigen en motiveren werkt!
 

Met onze #MAGICMAKERS-opleiding willen we net dat tikkeltje meer bereiken!
Uiteraard is het belangrijk we plezier maken en genieten van het dansen, zingen en acteren, maar we willen ook een bepaald niveau bereiken.

Heel wat #MAGICMAKERS doelen na of tijdens onze opleiding een professionele carrière als danser of musicalacteur uit te bouwen.
Ook worden #MAGICMAKERS ingezet op professionele opdrachten. Bijgevolg zijn je evolutie gedurende het jaar, je aanwezigheid in alle lessen, je attitude op opdrachten en in de trainingen en je werkethiek enorm belangrijk.

Dit betekent dat wij streng evalueren en vooral willen kijken of er überhaupt mogelijkheden zijn voor jou als artiest.
Aan het einde van elk seizoen wordt er geëvalueerd of je kan blijven bij de #MAGICMAKERS.

Op basis van jouw niveau en leeftijd wordt je al dan niet opnieuw ingedeeld in een team.

 

We streven er naar om alle lessen stipt te laten verlopen door ons vast docententeam. Mocht dit per uitzondering niet lukken, trachten wij steeds een waardige vervanging te voorzien.

Lessen waar we niet tijdig vervanging kunnen voorzien, worden verplaatst naar een ander tijdstip in het schooljaar. Hierover wordt tijdig gecommuniceerd.

Voor #MAGICMAKERS is aanwezigheid in alle lessen verplicht!

Bij afwezigheid dien je een geldig attest in te dienen.

Doe je dit niet loop je de kans om uit het team gezet te worden zonder terugvordering van het lidgeld.

Geef je afwezigheid tijdig door en dit énkel via mail, en tussen 9u00 en 17u00 naar magicmakers@fabricmagic.be. NIET via WhatsApp, Instagram, Facebook, telefoon, etc…

—-

Voor #PREMAGICMAKERS is aanwezigheid in alle lessen sterk aangeraden!
Aanwezigheid is niet verplicht, maar team-gevoel en vooruitgang zijn echter wel key in een opleiding als de onze en kan je enkel behalen als je steeds aanwezig bent.

Eventuele redenen voor je afwezigheid zijn:

 • Ziekte (Doktersbriefjes worden nooit gemaild en/of afgegeven. Deze kunnen enkel getoond worden aan de docent tijdens de eerstvolgende les).
 • Overlijden van een naaste.
 • Schoolreizen of andere schoolactiviteiten.
 • Werk gerelateerde verplichtingen (Congres of verplichte vergadering op het werk)Geef je afwezigheden steeds tijdig door en dit énkel via mail ( magicmakers@fabricmagic.be ). Niet via WhatsApp, Instagram, Facebook, telefoon, etc…)
 

 

Water is GRATIS te verkrijgen voor al onze #MAGICMAKERS. Enkel zij kunnen hun eigen drinkbus bijvullen met de waterfonteinen in de gang.

Alle #MAGICMAKERS, ouders, gezinsleden, chauffeurs,… zijn steeds welkom in onze honestybar waar zij een drankje of een versnapering kunnen aankopen. Geef je bestelling in op de iPad in de bar en wij sturen minimaal tweemaal per jaar de afrekening van jouw consumpties.

Naast FABRIC MAGIC zitten er nog verschillende andere bedrijven in onze gebouwen. Uit respect voor hen vragen we al onze #MAGICMAKERS en hun ouders niet te veel lawaai te maken op de parking, in de foyer en de wandelgangen. De foyer is tevens geen zitplaats voor onze #MAGICMAKERS en bezoekers. Wens je ergens te zitten dan kan dit in onze dansschool.

De keuken in de foyer en diens faciliteiten mogen niet gebruikt worden door onze #MAGICMAKERS en bezoekers.

De gemeenschappelijke WC’s dienen proper achtergelaten te worden.

Wij beschikken over een parking bij het gebouw en aan de overkant van de straat.

Parkeren is verboden :

 • Op de plaatsen van de regiewagens achteraan links (vrachtwagens van DB Video en Motcha).
 • Op de plaatsen van FABRIC MAGIC, H&L, DB VIDEO en PRIVE.
 • Voor alle nooduitgangen en garagepoorten van het gebouw.
 • Op plaatsen die gereserveerd zijn voor klanten van DB Video.

Voor het overgrote merendeel van onze opdrachten worden er interne audities georganiseerd. Het is dus niet zo dat je automatisch wordt ingezet op een opdracht wanneer je toegelaten wordt tot de opleiding.

Op basis van die interne auditie wordt er beslist wie er kan deelnemen.

Niet elke opdracht is een betaalde opdracht. Afspraken omtrent de opdracht en eventuele vergoedingen worden op voorhand gemaakt met de desbetreffende verantwoordelijke van dat project.

Bij kinderen jonger dan 15 jaar is er een extra goedkeuring nodig van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid. Deze goedkeuring wordt steeds aangevraagd door de organisatie of FABRIC MAGIC.

FABRIC MAGIC is als productiehuis en dansschool zeer actief in de entertainment sector en hecht daarom ontzettend veel waarde aan haar opleidingen. Onze #MAGICMAKERS hebben doelbewust gekozen om deel uit te maken van onze teams en net zoals bij elke andere opleiding gaat zo’n lidmaatschap gepaard met enkele regels, zo ook wat externe opdrachten betreft.

Hoewel er andere organisaties zijn die externe producties in combinatie met hun opleiding niet toelaten, proberen wij dit meestal wel te doen. Ondanks deze flexibiliteit staan we er wel steeds op dat jullie voor externe opdrachten altijd de toestemming vragen door een mailtje te sturen naar magicmakers@fabricmagic.be.

Deelnemen aan externe activiteiten zonder onze toestemming kan leiden tot de stopzetting van je lidmaatschap.

Het is ten strengste verboden om tijdens de lessen te filmen en te fotograferen. Tal van onze choreografieën en arrangementen worden gemaakt voor shows en producties die nog dienen uit te komen. Het verspreiden, reproduceren of publiek meedelen van dit beeldmateriaal zonder toestemming kan niet alleen een productie in het gedrang brengen maar is bovenop ten strengste verboden.

Foto’s of filmpjes mogen enkel gemaakt worden mits uitdrukkelijke toestemming van de docent.

Het dragen van een FABRIC MAGIC-outfit is verplicht voor alle #MAGICMAKERS!

De FABRIC MAGIC-outfit bestaat uit een broek, T-Shirt en trui en dien je telkens tijdens iedere les te dragen.
Ook naar onze klanten willen wij uniformiteit uitstralen en verwachten wij iedere #MAGICMAKER in volledige outfit op de opdracht.

Heb je nog geen outfit of wens je nog extra items? Dan kan je die online bestellen op onze webshop!

Pas- en afhaalmomenten worden vooraf gecommuniceerd. Het ruilen van artikelen is niet mogelijk.

LET OP: Bij sommige lessen dien je nog specifieke items aan te kopen. Hieronder lijsten we op wat je allemaal exact nodig hebt.

#ALLROUND TECHNIQUE & PERFORMANCE

Indoor sneakers / Kousen / Blootvoets
FABRIC MAGIC legging of short
FABRIC MAGIC T-shirt of top
VANAF #MD3: Dance heels. De docent zal dit verder toelichten in de les.

#BALLET & CONTEMPORARY

Girls – BALLET: Zwarte FM T-shirt, zwarte short, roze balletsloefjes + balletdot 
Girls – CONTEMPORARY: Zwarte FM T-shirt, zwarte legging, blote voeten/zwarte sokken + strakke staart 

Boys – BALLET: Zwarte FM T-shirt, zwarte short, zwarte balletsloefjes + haar uit gezicht 
Boys – CONTEMPORARY:
Zwarte FM T-shirt, zwarte short of FM jogging, blote voeten/zwarte sokken

#HIPHOP/URBAN
Indoor sneakers
FABRIC MAGIC-trainer

#DANCE COMPANY
Indoor sneakers / Kousen / Blootsvoets
FABRIC _MAGIC zwarte legging of short
FABRIC MAGIC T-shirt of top

#MUSICAL

Zang & spel
FABRIC MAGIC-map
Opnameapparaat (mag ook je smartphone zijn)

Dans
FABRIC MAGIC-trainer
Sneakers

#MUSICAL COMPANY
Zang & spel
FABRIC MAGIC-map
Opnameapparaat (mag ook je smartphone zijn)

Dans
FABRIC MAGIC legging of short
FABRIC MAGIC T-shirt of top
Sneakers

 

Het dragen van een FABRIC MAGIC-trainer is verplicht voor alle #PREMAGICMAKERS!

Deze trainer bestaat uit een broek, een hoodie of vest en een T-Shirt. Heb je nog geen trainer of wens je nog extra items? Dan kan je die vanaf nu online bestellen op onze webshop!

Onderstaande items dien je zelf te voorzien en zijn niet allemaal te verkrijgen op onze webshop.

#DANCE (#Musicaldance, #Modern, #Initiatie)

 • Sneakers / Kousen / Blootvoets
 • FABRIC MAGIC legging of short
 • FABRIC MAGIC t-shirt

#DANCE (#HipHop & #Showdance)

 • Sneakers / Kousen / Blootvoets
 • FABRIC MAGIC trainer
 • FABRIC MAGIC t-shirt

#VOCAL 

 • FABRIC MAGIC-vest, hoodie of t-shirt
 • Potlood
 • FABRIC MAGIC-map (te bestellen op de webshop)
 • Opnameapparaat (mag ook je smartphone zijn)

Via de meeste ziekenfondsen kan je een tegemoetkoming m.b.t. het lidgeld ontvangen. Je kan hiervoor een attest indienen bij jouw eigen mutualiteit. Dit attest kan je terugvinden in jouw Ledenbeheer-profiel onder de subpagina “Attesten”.

Elke #MAGICMAKER is na betaling van het lesgeld via Ledenbeheer automatisch verzekerd voor het ganse schooljaar bij Danssport Vlaanderen van 1 september tot en met 31 augustus. Het is dus niet nodig om een extra sportverzekering af te sluiten. Bij een kwetsure of ongeval kan je hieronder het document downloaden. Vul de GEEL gearceerde velden in en stuur het door naar magicmakers@fabricmagic.be om te laten handtekenen. Nadien bezorg je het getekende exemplaar, samen met het verslag van de dokter, via mail naar info@danssportvlaanderen.be voor de verdere afhandeling. Download het formulier hier.
De vakanties en andere belangrijke data vind je terug in onze jaarkalender.

Wij zijn steeds te bereiken via volgende kanalen. 

TELEFONISCH  (9u00 – 17u00)

 • +32 (0)3 870 52 54

 VIAMAIL 

Communiceren met onze #MAGICMAKERS doen wij niet via Instagram / Messenger / Snapchat / WhatsApp …